wat is Dru Meditatie?

Vind je stille punt


Ken je het punt waarop alles even helemaal op zijn plaats en stil valt? In de rust en schoonheid bij het zien van de ondergaande zon bij voorbeeld. Je bent volledig bewust van alles en bevind je in het moment. Gedachten komen op en 'poef' je herhaalt weer van alles in je hoofd en bedenkt allerlei scenario's voor de toekomst… de stilte is voorbij. Maar er zijn technieken die je helpen om in de hectiek van alle dag de rust te bewaren.

 

Kom eens ervaren wat Dru meditatie voor je kan betekenen!
Minder stress, bewuster omgaan in situaties met mensen, geconcentreerder op het werk, bij jezelf blijven, verdieping?

 

 

Wat we doen als voorbereiding op meditatie
Met wat lichte yoga bereiden we ons lichaam voor om te kunnen zitten. We doen diverse concentratie oefeningen om de dag los te kunnen laten en de gedachtestroom te verminderen. Daarna gaan we zitten. Dit kan op de grond, maar ook heel gemakkelijk op een stoel of meditatiebankje! We bieden diverse mogelijkheden, zodat het zitten aangenaam voor je is. Ook zul je kennis maken met mantra.
Adem en energiebeheersing
Herken je het? Je kunt niet mediteren, want je bent te druk! Druk in je hoofd. En je lichaam is onrustig en voelt stijf. En dan heb je eigenlijk ook geen tijd! Adem en energiebeheersing kunnen je helpen. Hiermee gaan we aan de slag in de lessen. Je gedachtestroom vermindert, je lichaam voelt energieker en relaxter. En er ontstaat meer ruimte en tijd. Kom dit gewoon voor jezelf ervaren in één van de lessen.

 

 

Ontspannen zijn
Ontspannen zijn en trachten alles niet zo serieus nemen, is de rode draad. Ook meditatie is meer een staat van ontspanning. We hebben de neiging om heel serieus te gaan doen bij mediteren. Is het je opgevallen dat de Dalai Lama vrijwel altijd lacht? We mogen ontspannen, vrij ademen, in stilte bij jezelf zijn. De gehele les is zo ingericht om dit voor je vergemakkelijken.
Verdieping uit Bhagavad Gita en de Yoga Sutra's
Aan de basis van alle yoga en meditatie tradities liggen enkele oude geschriften, waaronder de Bhagavad Gita en de Yoga Sutra s van Patanjali. Hierin staan alle ingredienten om een perfecte yoga-maaltijd te bereiden! Tijdens de lessen worden thema s hieruit gebruikt op een volledige hedendaagse manier. Hiermee kom je tot diepere inzicht en zelfkennis.